2. nap. Yosemite Nemzeti Park


View Larger Map

70 km. Útvonal: Mariposa ( reggel 30 C fok), (140) – A park bejárata után megálltunk, szép rálátás volt a Merced folyóra, sokan fürödtek, a folyón sok kis zuhogó volt. Bementünk a Visitor Centerbe, térkép, stb.

Parkolás, megkerestük a Shutle bust, elmentünk a „8” –as pontig, megkerestük a Valley floor tours indulási helyét. 2 órás utazás megállásokkal a legszebb pontokon, így körbejártuk a park leglátványosabb helyeit. El Capitan-Bridalveil fall-Tunnel View , (itt csodálatos panoráma van a hegyekre)-Half Dome- Campingek-vissza a 8-as pontra.

Visszaérkezés és ebéd után   20 perces sétával elmentünk a  Yosemite fall-hoz.

A Parkban nem volt kibiírhatatlan meleg, csak a napon volt  melegebb.

A Wawona road-on (41), majd a Glacier Point Roadon, rengeteg kanyarral , szerpentineken elmentünk a Glacier Point-hoz. Innen belátható az egész Yosemite Nemzeti Park felülről a camping a sátrakkal együtt, a Half Dome és a vízesések. Nagyon szép a kilátás.Medvével nem találkoztunk szerencsére.Itt sokan várták a naplementét.

Vissza indultunk Mariposába (41)-Oakhurst-  (49).Legalább 1OO kannyar volt a 41-es uton.Éjjel tudtunk aludni, mert a szoba végre lehült és kikapcsoltuk a szörnyeteget.(Kint továbbra is hőség 38 C fok)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *